Poštovani, komšije su bez osnova na vrata zgrade okačili plakat u kome nas upozoravaju da se pridržavamo javnog reda i mira i poštujemo zakon o kućnom redu član 21. i 22. i naveli na plakatu da će biti podneta prijava protiv nas ukoliko se ne budemo istih pridržavali. Nikada pre nisu nas opominjali niti je policija intervenisala na osnovu njihovih tvrdnji da mi narušavamo kućni red u zgradi. Nakon okačenog plakata na zgradi pitali smo predsednika zgrade ko je napisao plakat i na osnovu čega, ali nam je on zalupio vrata i nije hteo da odgovori, pa smo pitali komšinicu koja živi ispod našeg stana i ona nam je rekla da se komšije žale na buku koju proizvodimo prilikom hodanja i to je jedini razlog zbog kog su okacili plakat na ulaznim vratima zgrade. Zanima nas da li na osnovu tog plakata koji je za nas uvredljivog sadržaja i javnog omalovažavanja, klevete i narušavanja našeg dostojanstva, moguće podneti prijavu protiv onih koji su taj plakat sačinili?

Poštovani,
ukoliko se smatrate uvređenim Vi možete da podnesete privatnu krivičnu tužbu zbog krivičnog dela Uvreda iz člana 170. Krivičnog zakonika, a možete i da podnesete tužbu zbog naknade štete ukoliko smatrate da Vam je povređena čast i nanesena materijalna šteta član 198. Zakona o obligacionim odnosima. Ali naše je mišljenje da nemate osnova ni za kakvu tužbu, tj. da kod suda ne bi prošla ni jedna ni druga navedena tužba. Imajte u vidu da je razgovor bolji način prevazilaženja nedsuglasica od suda.
Mladi Pro Bono

User Avatar

Autor teksta: Office

Humanitarna nevladina organizacija PRO BONO za pružanje primarne besplatne pravne edukacije svim građanima Srbije kojima je potrebna i koji su materijalno ugroženi. Pogledajte sve tekstove od Office