NOVA USLUGA

 

Sledeci termin: Sreda, od 15 do 16 časova

 

Portal besplatne pravne edukacije od kada je počeo sa radom u julu 2010. godine imao je preko 950.000 posetilaca, do sada su saradnici organizacije odgovorili na 2000 pitanja korisnika i objavili su oko 140 tekstova.

Usled velike potrebe za ovom vrstom pravne pomoći i željom da efikasnije odgovorimo na vaša pitanja, organizacija Pro Bono je pokrenula novu uslugu na svom portalu.

Pored primarne pravne pomoći koju saradnici organizacije Pro Bono svakodnevno pružaju građanima,  korisnici će imati mogućnost da putem posebnog programa koji je  instaliran na portalu, jednom nedeljno postavljaju pitanja advokatima saradnicima koji će tog dana dežurati i odgovarati na pitanja.

Način korišćenja

U cilju da pomognemo većem broju građana,  putem ovog programa možete postaviti samo jedno pitanje, molimo korisnike da postavljaju precizna i kratka pitanja.

Molimo korisnike koji nisu materijalno ugroženi da ne postavljaju pitanja putem ovog programa, na pitanja iz čije se sadržine nedvosmisleno zaključuje da ga postavlja korisnik koji nije  materijalno ugrožen nećemo odgovarati.

Postavljanjem pitanja korisnik pristaje na uslove korišćenja.

Uslovi korišćenja

Odgovori na pitanja koje pruža naša organizacija, predstavljaju osnovne informacije o pravima i obavezama. Nakon dobijanja odgovora na postavljeno pitanje, naš savet je da se za konkretnu pravnu pomoć (pisanje podnesaka,pravne savete, zastupanje pred sudovima i drugim državnim organima) obratite advokatima ili službama pravne pomoći u okviru jedinica lokalne samoprave, mi, dakle, ne snosimo odgovornost usled drugačijeg postupanja korisnika. Advokat saradnik odgovara na pitanja  u cilju pomoći materijalno ugroženim sugrađanima, ukoliko imate potrebu za zastupanjem od strane advokata imenik advokata možete pronaći na sajtu Advokatske komore Srbije.

Uputstvo za korišćenje

Korišćenje programa je veoma jednostavno.

1. U donjem desnom uglu naslovne strane portala nalazi se dugme putem koga se pokreće program. Da bi se program startovao potrebno je levim dugmetom miša kliknuti na predviđeno polje.

2. U predviđena polja unesite; vašu e mail adresu, ime i pitanje.

3. Kliknite na taster “Pošalji”.

 

Koristeći ovu mogućnost građani će u roku od nekoliko minuta dobiti odgovor na jednostavno pitanje.

Na ovaj način ćemo brže i efikasnije odgovarati vaša pitanja.

 

Zahvaljujemo vam na ukazanom poverenju.

Vaš Pro Bono

User Avatar

Autor teksta: Office

Humanitarna nevladina organizacija PRO BONO za pružanje primarne besplatne pravne edukacije svim građanima Srbije kojima je potrebna i koji su materijalno ugroženi. Pogledajte sve tekstove od Office