Poštovani, Moje pitanje je kada se podnosi predlog za izvršenje na novčanim primanjima dužnika, da li je neophodno navesti i broj računa preko koga dužnik prima svoju platu ili će to sud pribaviti po službenoj dužnosti (i ako je obavezno da se navede kako doći do tog podatka. Unapred hvala.

Poštovani,

Kada se traži izvršenje na zaradi izvršnog dužnika, potrebno je da u predlogu za izvršenje navedete podatke o poslodavcu kod kog izvršni dužnik ostvaruje zaradu (njegov matični broj i PIB – koji možete pronaći na sajtu Agencije za privredne registre).

Ukoliko podatke o poslodavcu ne navedete u predlogu za izvršenje, sud može odbaciti predlog kao neuredan.

Pre pokretanja izvršnog postupka možete podneti zahtev PIO fondu i tražiti podatke o dužniku uz navođenje vašeg pravnog interesa i razloga zbog kog su vam ti podaci potrebni(obavezno navesti  JMBG Izvršnog dužnika).

Ukoliko ne posedujete podatke o poslodavcu, možete pokrenuti izvršni postupak, a u predlogu za izvršenje navesti kao sredstva izvršenja pokretne stvari (na adresi prebivališta ili na adresi na kojoj živi izvršni dužnik) a onda u toku postupka tražiti da sud službenim putem traži od PIO fonda podatke o zaposlenju za izvršnog dužnika.