Podnio sam tuzbu za smetanje posjeda 2008 godine gdje je donesena i mjera osiguranja odmah po podnosenju tuzbe i evo treca godina je nastala a da jos uvijek nije krenulo dalje a koliko mi je poznato da tkve tuzbe su po zakonu hitne prirode pa vas pitam da li po zakonu postoji vremenski rok za resavanje ovakvi tuzbi uz tuzbu je podnesena i krivicna prijava i jos uvijek nisam pozvan u tuzilastvo zbog davanja izjave tuzeni su mi jasno stavili do znanja da a to su mi i licno rekli da je sud njihovo i da su na mom mjestu nebi nista poduzimali .Pa vas molim da mi odgovorite kome dalje da se obratim da bi konacno moj predmet bio uzet u rad i da se vec jednom okonca UNAPRJED HVALA

Poštovani,

Veliko nam je zadovoljstvo što nam se obraćaju korisnici iz regiona, međutim, ovaj portal je namenjen prevashodno građanima Srbije, možemo da vam pružimo odgovor  kako je konkretna situacija regulisana u Srbiji.

Zakon o parničnom postupku (“Sl. glasnik RS”, br. 125/2004 i 111/2009) u čl. 448. predvideo je da će sud odlučiti o zahtevu u roku od 90 dana, međutim, kako nisu predviđene posledice prekoračenja ovog roka, navedena zakonska odredba ima prevashodno instruktivni značaj.

Jedino vam možemo predložiti jeste; da se obratite se sa ovim pitanjem Predsedniku suda koji je nadležan za rešavanje po vašoj tužbi.