Pitanje: Zbog duga za struju od 30.000 isključena je struja međutim u toku 2009 i 2010 daosam i to 2009 duplo više nego što su mi stizali računi a od nove godine 2010 do maja sam plaćao potrošnju nešto više od računa koji su stizali .Zbog odsutnosti iz mesta stanovanbja nisam plati račune za jun . jul i avgust i struja mii je isključena. Pitam da li postoji način da podnesem tužbu zbog onemugućavanja korišćenja električne energije i koja jke forma te tužbe kao i dali bi sud bez obzira na dug naložio distribuciji da me priključi , jer nisam u mogućnost da platim polovinu duga da bi sa njima sklopio ugovor da me opet priključe. I molim da mi kažete kolika bi bila taksa za ovu tužbu. Pozdrav.

Postovani,

niste platili dug i oni su Vas iskljucili, ne postoji ni jedan osnov po kome bi mogli da zahtevate da Vam ponovo prikljuce struju dok ne namirite makar polovinu duga. Sto se tice tuzbe, naravno, mozete je podneti, ali ona nece imati za Vas nikakvu korist, jer su uslovi koriscenja elektricne energije prilicno jasni. Ukoliko bi sud uprkos tome sto ne placate struju nalagao Elektrodistribuciji da prikljucuje korisnike verovatno niko ne bi placao struju.

Taksa koju mora da platiti podnosilac tuzbe varira od vrednosti predmeta spora i za vrednos spora od 30.000,00 din. taksa iznosi 3.100,00 dinara.