Ukratko, kupio sam stan preko banke dugorocni kredit pre godinu dana od vlasnika koji je stan nasledio prilikom cega mu je rođak ustupio polovinu i ima pravosnazno resenje. Pre izvesnog vremena stigla je privremena mera zabrane otudjenja stana gde neki ljudi tuze rođaka od bivšeg vlasnika da se namerno odrekao da ne bi vratio dug. Kada sam kupovao stan imam potvrdu da stan nema teret i hipoteku, tapiju na vlasnikovo ime , resenje da je stan pod hipotekom u korist banke a kao garancija da cu vratiti kredit, mogu li snositi posledice kao savestan kupac u celoj prici i da stoji banka iza mene koja je dala novac za kupovinu stana. Nisam izvrsio prenos nemam posedovni list zato sto je stan neuknjizen izvrsio sam prenos apsolutnih prava komunalije sam prebacio ,molim za pomoc

Poštovani,

Iz svega što nam je predočeno u vašem izlaganju, mogli smo da zaključimo da stan koji ste vi kupili ima takozvane pravne nedostatke. Ukratko,to znači da neko treće lice polaže određena prava na nepokretnosti koja se doduše još uvek ne nalazi u vašoj svojini jer niste izvršili upis u zemljišne knjige.

Postojanje pravnih nedostataka daje vam pravo da tražite zaštitu od evikcije, i to upravo od druge ugovorne strane, tj. prodavca. Naš savet je da ga kontaktirate i predložite mu da isplati dugovanje svog rođaka, ukoliko već on nije u mogućnosti da svoj dug izmiri.

U suprotnom, možete se priključiti parnici u svojstvu umešaća s obzirom da za tako nešto imate pravni interes.

S poštovanjem,

Advokatska kancelarija Cvjetićanin