Pre nekoliko dana stigla je tužba zbog neizmirenih računa infostanu , na ime gospođe koja je umrla 2010. god. Pošto njeni naslednici nisu imali ostavinsku raspravu stan se još vodi na njeno ime . Ja sam igrom slučaja prijavljen na toj adresi i pored mene je bila prijavljena samo još pokojna gospođa sa kojom nisam u rodbinskim vezama. Interesuje me da li izvršitelji mogu potraživati novac od mene, jer sam se ja odavno iselio iz tog stana. Stan je poklonom presao na njenu unuku , a ona naravno nije nista prebacila na svoje ime, tako da se u supu na toj adresi vodimo samo ja i pokojna gospodja . Otuda i moja zabrinutost prema ovom . Iako sam zaposlen , podstanar sam i ne bi zeleo da dodjem u situaciju da me terete za dugove koje nisam napravio .Molio bih vas da mi sto pre odgovorite. Unapred zahvalan .

Poštovani, poverilac nema pravni osnov da Vas neposredno tereti za dugove, čak ni ako su nastali u periodu kada ste Vi bili zakupac.
S poštovanjem

Mladi Pro Bono

User Avatar

Autor teksta: Office

Humanitarna nevladina organizacija PRO BONO za pružanje primarne besplatne pravne edukacije svim građanima Srbije kojima je potrebna i koji su materijalno ugroženi. Pogledajte sve tekstove od Office