Poštovanje, Moj sin koji ima 29 godina.i koga sam sama othranila jer nas je njegov otac napustio kad je njemu bilo 11 mjeseci i otišao u Grčku gdje se i oženio, izdržavanje nikad nisam dobijala i isključivo sama sam ga othranila. Oženio se sa 18 godina i od tad nikakvo poštovanje nema prema meni. Bila sam malo protiv tog braka, smatrala sam da je rano za to. U tom braku je stekao za pet godina petoro djece, ne radi nigdje nijedno, tako da sam godinama izdržavala unučiće i njih šta god da treba. Sve godine su živjeli na spratu kuće mog oca. E sad majka je umrla prije tri, a tata prije dvije godine. Iza smrti mojih roditelja od sina su usledile prjetnje, poruke, na smrt mi je prjetio tako da ga je i policija opominjala ali to se nastavlja i dalje. Ostavinski postupak posle smrti roditelja je prošao tako da sva imovina naših roditelja pripada mojim dvema sestrama i meni. Mi smo to sestrinski i ljepo rješile. Moj sin se nigdje ne pominje kao naslednik ičega, niti je bilo testamenta ikakvog. Ali on mi i dalje prjeti i traži neki svoj dio i kaže da sam ja kao majka dužna njemu to dati. Moja konačna odluka zbog njegovog ponačanja prema meni (ne pricamo dve godine nikako) i sms poruka koje i dalje salje je ne dam ništa!!!….Moje pitanje bi bilo da li sam ja dužna zakonski dati mu dio s obzirom da sam to nasledila od mojih roditelja i šta su njegova prava što se svega ovog tiče? Hvala vam unaprjed na odgovoru

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Poštovana,

Svi zakonski naslednici se grupišu u nasledne redove. Između naslednih redova postoji princip isključivosti i sledoreda, tako da naslednici bližeg naslednog reda isključuju iz nasleđa naslednike daljeg naslednog reda.

Prvi nasledni red čine deca ostavioca (prirodna i građanska-usvojenici) i bračni drug, i oni svi nasleđuju na jednake delove. Ostavinski postupak posle smrti Vaših roditelja je stoga, prošao tako da je sva imovina Vaših roditelja pripala Vašim dvema sestrama i Vama. Vaš sin, budući da ne pripada prvom naslednom redu, nema nikakva prava na imovinu Vaših roditelja.

Ukoliko ponovo budete imali neke nedoumice u vezi pravnih pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate.

Vaš, Mladi Pro bono