Postovani Posle mog odbijanja da potpisem resenjenje koje mi je izdato od strane mog poslodavca o premestanju na novo radno mesto,recheno mi je u USMENOJ FORMI da vise ne dolazim na posao, i pored cinjenice sto sam imao ugovor o radu na NEODREDJENO VREME. Obzirom da OTKAZ U pismenoj formi nisam NIKAD dobio, a od tzv. “usmenog otkaza” je proslo punih osam meseci, doneo sam odluku da tuzim svog poslodavca gde cu sudskim putem zatraziti urvdjenje da sam u radnom odnosu! Naglasavam da se radi o peridu 2002-2003, zbog vaznosti tadasnjeg zakona o radu. Pitanje je ,dali se (po tadasnjem zakonu o radu) , usmeni otkaz tretira isto kao pismeni? Unapred hvala

Poštovani,

u skladu sa Zakonom o radu, članom 171 je predviđeno: Poslodavac može zaposlenom da ponudi izmenu ugovorenih uslova rada :

1) radi premeštaja na drugi odgovarajući posao, zbog potreba procesa i organizacije rada;

2) radi premeštaja u drugo mesto rada kod istog poslodavca, u skladu sa članom 173. ovog zakona;

3) radi upućivanja na rad na odgovarajući posao kod drugog poslodavca, u skladu sa članom 174. ovog zakona;

(niste precizirali da li se radi o premeštaju na drugi odgovorajući posao ili na drugo mesto rada).Isto tako dalje je predviđeno da je jedan od razloga za otkaz ugovora od strane poslodavca i to ako zaposleni odbije zaključenje aneksa ugovora o radu u smislu člana 171.- gore citiranog člana.

Zakonom je jasno predviđeno da se otkaz ugovora o radu daje u pismenom obliku, rešenjem, uz obavezno obrazloženje i pouku o pravnom leku koji možete izjaviti na rešenje o otkazu.