Poštovani,obraćam vam se za savet u vezi problema koji se javio u poslednjih par nedelja. Naime, otvoreno je klizalište,u centru Smederevske Palanke,ispred naše zgrade,na tri metara od našeg stana. Buka koju izaziva muzika,klizači,motori koji rade tokom celog dana i noći je nepodnosljiva,nemamo mira ni danju ni noću. Postavljamo pitanje u vezi s tim,šta smo u mogućnosti da uradimo i da li može da se podnese odredjena tužba i stavi zabrana na rad klizalista ili eventualno vremensko ograničenje rada klizališta bez muzike. Unapred zahvalna

Poštovani, kako je univerzalno pravilo da se svako mora služiti svojim pravom uzdržavajući se pritom da to svoje pravo zloupotrebljava, te da se uzdržava da korišćenjem svojeg prava ugrožava i nanosi štetu drugome.

Vi možete da podnesete tužbu zbog uznemiravanja protiv vlasnika klizališta, a i u samoj tužbi predložite privremenu meru zabrane rada klizališta. Na sudu je da ceni da li je po sredi zloupotreba prava i da li će Vam pružiti zaštitu, zbog toga što ova oblast nije detaljno regulisana zakonom.

 

Pro Bono