Postovani, ja i moj suprug smo u velikom problemu. Konkretno, on je podigao stambeni kredit kod banke za imanje pre tri godine. Sada smo u situaciji da ne mozemo da placamo kredit.Zelimo da zadrzimo to imanje. Ja bih sada da podignem kredit da mu “refinansiram”taj kredit s obzirom na to da sam mladja od njega XX godina i da bi rok otplate u mom slucaju bio duzi ali se javlja jedan veliki problem a to je da ni jedna banka za koju mi do sada znamo nece da da kredit na situaciju gde nekretnina ne vredi ni trecinu ukupnog podignutog kredita jer je to stara kuca gradjena jos sredinom proslog veka i zemlja na njoj i oko nje vise vredi nego ona sama.I u svakoj banci se cude kako je on mogao uopste da dobije kredit na takvu nekretninu . Naravno,pored toga kredit je podignut u svajcarcima tako da trenutno iako smo redovno uplacivali rate tri godine mi tj.on duguje vise nego sto je podigao ukupan kredit. Molim Vas za pomoc.

Poštovana,

skoro sve banke na tržitu za refinasiranje kredita za kupovnu nepokrenosti traže ili da se uspostavi hipoteka kasnijeg reda na toj nepokretnosti ( koja bi kasnije postala hipoteka I reda usled izdavanja brisovne dozvole banke čiji se kredit refinansira) ili da se pod hipoteku stavi neka druga tkz. čista nepokretnost.

Opcije su Vam ili da ponudite neku drugu nepokretnost kao sredstvo obezbeđenja,ili obezbeđenje u vidu solidarnog jemca ( ukoliko je to po poslovnoj politici banke). Pokušajte da razgovorate sa kreditnim službenikom Vaše banke, saznajte da li postoji mogućnost da Vam se obezbedi reprogram kredita, grace period ili refinsniranje drugom vrstom kredita koje poznaje Vaša banka.

Vaš Pro Bono