Moj rođak je nastradao kao pesak prelazeci ulicu na pesackom prelazu.Smatramo da sud nije pravilno radio, istrazni sudija nije izasao na mesto nesrece. Vozac auta nije bio pritvoren te da je uticao na svedoke i na prikrivanju dokaza. Vozilo kojim je usmrcen moj brat nije bilo na vanredni tehnicki pregled,niti je vozacu pregledana krv dali je bio u pijanom ili nekom drudom stanju. Ima jos mnogo cinjenica i dokaza da je sve jednostavno lose uradjeno . No medjutim sud je radio na svoju ruku,sve ove nepravilnosti je pogazio i proglasio je vozaca krivim kao i mog rođaka koji je prelazio ulicu na pesackom prelazu. Moja porodica je uspanicena i nezadovoljna te smo se zalili okruznom javnom tuzilastvu, vrhovnom sudu i republickom javnom tuziocu. No, mi smo odbijeni od okruznog suda kao i od apelacionog suda da mi nismo nadlezni da trazimo obnovu postupka Da li smatrate da smo iscrpeli sve mogucnosti u zemlji i da li mozemo da se obratimo medjunarodnom sudu pravde u Strazburu. S’postovanjem

Poštovani,

Da bi ste se obratili sudu u Strazburu moraju se iscrpeti sve formalne pravne predpostavke, konkretno da su u pravnom sistemu Republike Srbije iscrpljeni svi pravni lekovi.

Nismo najbolje razumeli u kojoj fazi se nalazi postupak, ali nam se čini jasnim da se niste obratili Ustavnom sudu kao poslednjoj instanci u Rep. Srbiji  podnošenjem Ustavne žalbe.

Tek podnošenjem ovog pravnog leka te odlukom Ustavnog suda po Ustavnoj žalbi vi stičete formalno pravo da se predstavkom za zaštitu svojih prava obratite Sudu u Strazburu.

Nadamo se da smo bili od pomoći.

Slobodan Radovanović, dipl. pravnik

Advokatska kancelarija Savić