postovani uskoro bih trebao u firmi u kojoj sam zaposlen da potpisem ugovor o zaposlenju na neodredjeno. problem je sto cu prvo morati da potpisem blanko ostavku. samim tim , osim zaposlenja lako bih ostao i bez naknade sa biroa, koja bi mi sledovala godinu dana zbog mog radnog staza.odbijanje potpisivanja istog znate gde vodi, a i odlazak u inspekciju rada. da li biste mogli da mi pomognete da zastitim svoja prava nekom cakom, pa kad oni igraju na kvarno, da i ja ne budem gori. da li na sudu uvazavaju tonski zapis sa mobilnog telefona *jer ce mi prilikom potpisivanja zapretiti da ne smem nikom da pricam o blanko ostavci*, ili mozda imate pametniji predlog? ili da trazim da potpisem da se u slucaju tehnoloskog viska odricem otpremnine ako tako nesto postoji, pa da barem dobijam od zavoda sta mi sleduje? hvala.

Poštovani,

Vaš slučaj je jedan u nizu istih slučajeva koji narušavaju naš pravni sistem i socijalnu stabilnost. Pravni sistem ove države (u konkretnom slučaju Zakon o radu) ne poznaje potpisivanje blanko Sporazumnog raskida ugovora o radu ili kako Vi kažete „potpisivanje ostavke“, odnosno u pitanju je protivpravno postupanje. Sama pravna praksa ukazuje da toga ima sve više i više.

Na žalost ne postoji način da dokažete da ste potpisali blanko Sporazumni raskid radnog odnosa odnosno Ugovora o radu, osim da snimite razgovor ili po mogućstvu da nekako dođete do fotokopije blanko potpisanog Sporazumnog raskida radnog odnosa, koji biste po potrebi prosledili Inspekciji rada, a ukoliko dođe i do sudskog spora isti biste upotrebili kao dokazni materijal. Naravno polazim od toga da „nekako“ dođete do kopije blanko Sporazuma. Van te opcije, bojim se da Vam ne ostaju druge mogućnosti.

U iskrenoj želji da će Vam ovaj odgovor biti od pomoći!

S poštovanjem,

Vaš dipl.pravnik Marko Zdravković