Postovani, Kontaktiram Vas radi dobijanja konkretnog odgovora koji mi je neophodan u vezi situacije koju cu Vam sad predociti: Od XX.08.19XX-31.12.19XXgod. bila sam u radnom odnosu, koji prestaje zbog trudnoce ( znaci prekid radnog odnosa, ne porodiljsko! ) Od XX.12.19XX.-XX.2.19XX bila sam na trziste rada. Posle toga sam u stalnom radnom odnosu do danas. Napomenucu da pocetak moje karijere vezan je za drugu firmu u odnosu na danasnju u kojoj radim. Da li postoji mogucnost da se poveze radni staz ( s pocetka karijere sa dosadasnjim), s tim sto bih ja licno platila penziono osiguranje, s obzirom da mi je zdravstveno bilo uplacivano od strane trziste rada ( kada je trajao prekid od XX.12.19XX-20.2.19XX) ? I pitanje kada bi mogla da izvrsim uplatu, sada ili pri kraju radnog veka ,ukoliko mi bas toliko bude hvalilo do kraja? Bila bih Vam jako zahvalna ukoliko biste mi pomogli Vasim strucnim savetima. Unapred zahvalna,

Poštovana,

Odgovor na Vaše konkretno pitanje je DA, svakako da možete platiti povezivanje staža, bilo kada, a savetujem Vas da to uradite što pre, kako bi situacija pred Vaš odlazak u starosnu penziju bila „čista“.

Za detalje oko visine iznosa za uplatu radnog staža možete dobiti opširnije informacije u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, ul. Nemanjina br. 30 ili na broj tel. 0700/017-017 (po ceni lokalnog poziva) i 011/3060-680. Predstavke i pritužbe građana možete poslati poštom na: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, Odseku za predstavke i pritužbe ul. Dr. Aleksandra Kostića br. 9, 11000 Beograd.

Ukoliko imate dodatnih pitanja stojim Vam na raspolaganju!

S poštovanjem,

Vaš dipl.pravnik Marko Zdravković