Postovani, kako i gde se podnosi prijava za ometanje privatnog poseda. Nakon omedjavanja placa (angazovana je geodetska firma, zakonski dobijeni podaci iz katastra u G.), komsija je novopostavljene medje pokrio betonom. Otac je pokusao da spreci pokrivanje medja pri cemu je fizicki napadnut, intervenisala je policija. Medje se vise ne vide, nakon konsultacija sa geometrom, on je savetovao da podnesemo tuzbu za ometanje privatnog poseda i da sudskim putem utvrdimo tacne pozicije medje, da se ne bismo ponovo izlagali opasnosti od fizickog nasrtanja, pretnji i tome sl.

Poštovani,

Pre nego što se obratite sudu, potrebno je da ovaj slučaj prijavite Republičkom geodetskom zavodu- Katastru u vašem mestu.

Naime, radnja vašeg komšije kojom je on uništio, odnosno oštetio belegu, odnosno međni znak, predstavlja prekršaj koji je regulisan čl. 185. Zakona o državnom premeru i katastru.

Tužbu Sudu možete poslati poštom, ili predati lično na pisarnici  Prvog osnovnog suda, ul. Ustanička br. 14.

Neophodno je da tužbu predate Sudu u roku od 30 dana od dana kada je komšija „izbetonirao međne znake“.

Potrebno je da u Tužbi navedete, ko vam je ometao posed, kada, na koji način, obezbedite dokaze za vaše tvrdnje; (izjave svedoka, policijski zapisnik, izjave geometara)

Takođe je potrebno da navedete kakvu odluku očekujete od suda. Primer; „ obavezuje se tuženi da se ubuduće pod pretnjom novčanom kaznom uzdrži od smetanja poseda tužioca…